Hlavným výrobným produktom spoločnosti je slad plzenského typu, ktorý sa používa na výrobu svetlého piva. Vyrába sa z dvojradového vytriedeného sladovníckeho jačmeňa máčaním, klíčením namáčaného jačmeňa a hvozdením za stanovených podmienok, pri úplnom odstránení sladového kvetu.
Čo sa týka balenia podľa dohody buď voľne ložený, alebo vrecovaný /50 kg , alebo 25 kg vrecia/.
V rámci vrecovaného tovaru ešte ponúkame Viedenský slad, Mníchovský, Farebný a Karamelový v spolupráci so Sladovňou Sessler Trnava.
Parametre kvality sladu plzenského typu:
Vlhkosť maximálne | 5 % |
---|---|
Stekanie maximálne | 60 minút |
Farba maximálne | 4,5 EBC |
Zákal sladiny maximálne | 4 EBC |
Extrakt v sušine minimálne | 80 % |
Friabilita najmenej | 80 % |
Sklovitosť maximálne | 3 % |
Vôňa vyrobeného sladu je čistá, nevýrazná bez cudzích pachov. Slad zodpovedá požiadavkám na zdravotnú neškodnosť. Našimi odberateľmi sladu sú 20 % slovenský pivovarníci, medzi ktorých patrí predovšetkým Banskobystrický pivovar Urpín, oceňovaný na slovenskej i zahraničnej úrovni. Okrem toho 10 ďalších menších slovenských pivovarov. Podstatná časť produkcie je vyvážaná do zahraničia /Rumunsko, Srbsko, Poľsko, Rusko, Maďarsko/.
Okrem samotného sladu ponúkame aj vedľajšie produkty pre výrobu kŕmnych zmesí, prípadne priamo na skrmovanie ako Sladový kvet, tzv. Zadný jačmeň II. trieda, Splavky, Sladový prach,